De geschiedenis van MEPHISTO

Wat ooit in 1965 is begonnen in het Franse Sarrebourg, is gedurende tientallen jaren uitgegroeid tot een dames- en herenschoenenmerk dat over de hele wereld bekend en gerenommeerd is.


1965

Met het spaargeld dat hij uit Amerika heeft meegenomen, richt Martin MICHAELI in Frankrijk het bedrijf MEPHISTO op en creëert hij de MEPHISTO-schoen. De mocassin wordt MEPHISTO's paradepaardje. De schoenen worden in eerste instantie verkocht in Duitsland, Oostenrijk, de Benelux en Zwitserland, waarmee de basis wordt gelegd voor een Europese afzetmarkt.

1973

Martin MICHAELI vraagt zijn eerste patent aan: een unicum in de schoenenbranche.

1975

MEPHISTO wordt een wereldmerk. In navolging van de steeds belangrijkere recreatiesport- en vrijetijdstrends ontstaat een revolutionair concept voor sportieve outdoor- en city-schoenen: de "ORIGINALS" worden een wereldwijd succes.

1984

Opening van de eerste MEPHISTO-winkel. De eerste exclusieve MEPHISTO-winkel wordt geopend in het Duitse Aken.


1985

Het bedrijf exporteert 80% van de omzet. Van de Franse staat ontvangt Martin MICHAELI de "Oscar de l’Exportation" voor bijzondere prestaties op het gebied van internationale handel. MEPHISTO richt een dochteronderneming op in Tokio.

1987

MEPHISTO verovert de Amerikaanse markt. Het bedrijf versterkt zijn positie in de VS met de oprichting van een dochteronderneming in Californië.

1989

Oprichting van een filiaal in Canada. Dankzij de grote voorliefde in dit land voor natuur, comfort en kwaliteit is het merk MEPHISTO ook hier een succes.

1994

Voor de tweede keer mag Martin MICHAELI de "Oscar de l’Exportation" in ontvangst nemen voor de uitstekende exportprestaties van zijn bedrijf.

1995

Opening van de 150e MEPHISTO-winkel. Martin MICHAELI ontvangt van de Franse president François Mitterrand de onderscheiding "Chevalier dans l’Ordre National du Mérite" (Ridder in de Nationale Orde van Verdienste).


1998

MEPHISTO heeft 600 verschillende modellen in het assortiment, die verkocht worden via 18.000 verkooppunten – waarvan ongeveer 350 MEPHISTO-winkels – in 50 landen over de hele wereld. Het schoenenmerk MOBILS wordt geïntroduceerd: uiterst comfortabele schoenen, speciaal voor de orthopedische schoenenmarkt.

1999

Martin MICHAELI wordt uit meer dan 5.000 Franse ondernemers gekozen tot "Ondernemer van het jaar". Franse speciaalzaken verkiezen MEPHISTO tot "Beste schoenenmerk van Frankrijk". De eerste MEPHISTO-winkels in Rusland en China worden geopend.

2000

Martin MICHAELI ontvangt van president Jacques Chirac de hoogste onderscheiding die men in Frankrijk kan krijgen: hij wordt benoemd tot "Ridder in het Franse Erelegioen". MEPHISTO wordt voor de tweede keer het "Beste schoenenmerk van Frankrijk".

2001

MEPHISTO ontvangt van het Amerikaanse vakblad "Footwear Plus" de "PLUS Award 2001" voor uitzonderlijk design op het gebied van comfortschoenen voor heren.


2001

Martin MICHAELI introduceert een nieuw lifestyle-merk op het gebied van outdoor-schoenen: "ALLROUNDER by MEPHISTO". De schoenen zijn helemaal in de stijl van 'urban hiking' ontworpen en worden in veel landen een groot succes bij jong en oud.


2003

MEPHISTO presenteert zijn eerste kledingcollectie, waardoor het merk, samen met accessoires, lederwaren, onderhoudsmiddelen, sokken, etc., uitgroeit tot een lifestyle-merk.

2004

MEPHISTO wordt voor de derde keer verkozen tot het "Beste schoenenmerk van Frankrijk".

2005

Meer dan 660 MCS’s wereldwijd. Verkoop in 62 landen. Het bedrijf MEPHISTO, een van de grootste schoenenfabrikanten in Europa, viert zijn 40-jarig jubileum. Het is volledig in bezit van de voorzitter van de Raad van Toezicht, Martin MICHAELI, en zijn kinderen en heeft 2.800 werknemers over heel de wereld voor de productie en de verkoop.

2006

De SOFT-AIR TECHNOLOGIE wordt verwerkt in alle MEPHISTO-schoenen en internationaal groots onder de aandacht gebracht.

2008

Introductie van het nieuwe merk SANO: schoenen voor de fitness- en wellness-markt, met een 2-zone-technologie (Power Stimulator en Multi Vibration System). Dankzij de wereldwijd opgezette reclamecampagne "SANO – uw dagelijkse fitnesscoach!" worden de schoenen een groot succes.


2009

Martin MICHAELI schrijft zijn biografie met de titel: "Là où mes chaussures m’ont mené" (daar waar mijn schoenen mij hebben gebracht).

2010

Met de opening van de 75e MEPHISTO-winkel in China zijn er nu meer dan 800 MEPHISTO-winkels wereldwijd. 

2015

MEPHISTO viert zijn 50-jarig jubileum.

Gratis retourneren
Gratis retourneren
Authenticiteitsgarantie
Authenticiteitsgarantie
Snelle levering
Snelle levering